Хімія 9-Б; 9-В Урок №10 Практична робота № 5

Тема: Крохмаль і целюлоза- природні полімери. Якісні реакції на глюкозу і крохмаль.

Лабораторний дослід "Окиснення глюкози купрум(ІІ) гідроксидом. Якісна реакція на глюкозу".

Лабораторний дослід " Взаємодія крохмалю з йодом. Якісна реакція на крохмаль".






Лабораторний дослід "Відношення крохмалю до води".


Завдання: 1.Уважно переглянути відео.
2. Виконати домашній експеримент (в робочому зошиті) Завдання виконати до 04.05.
3. По бажанню зробити відео виконання експерименту (буде додаткова оцінка).
4. Опрацювати П.30-31

Практична робота № 5
Домашній експеримент:  Виявлення крохмалю у харчових продуктах.
Порядок виконання
1. Пригадайте і запишіть правила безпеки, яких необхідно дотримуватися під час роботи з хімічними речовинами.
3. Заповніть таблицю.
Що робили
Що спостерігали
Висновок
1. Приготування крохмального клейстеру
(Пригадайте,  відео лабораторного досліду.)
У висновку дайте назву типу суміші, яка утворилася в результаті

2. Дослідження вмісту крохмалю в харчових продуктах
У висновку обведіть (+)» якщо крохмаль наявний у продукті, (-) — якщо його немає
колір
Білий пшеничний хліб 
розчин  
Суміш води з майонезом
розчин  
Суміш води з кетчупом 
розчин  
Суміш води зі сметаною 
4. Сформулюйте висновок. У висновку дайте відповідь на запитання: з якою метою крохмаль додають у харчові продукти? (У разі потреби скористайтесь додатковими джерелами інформації.)

Комментариев нет:

Отправить комментарий