Тема: Крохмаль і целюлоза- природні полімери. Якісні реакції на глюкозу і крохмаль.
Лабораторний дослід "Окиснення глюкози купрум(ІІ) гідроксидом. Якісна реакція на глюкозу".
Завдання: 1.Уважно переглянути відео.
2. Виконати домашній експеримент (в робочому зошиті) Завдання виконати до 04.05.
3. По бажанню зробити відео виконання експерименту (буде додаткова оцінка).
4. Опрацювати П.30-31
Домашній експеримент: Виявлення крохмалю у
харчових продуктах.
Лабораторний дослід " Взаємодія крохмалю з йодом. Якісна реакція на крохмаль".
Лабораторний дослід "Відношення крохмалю до води".
Практична робота № 5
Порядок виконання
1. Пригадайте і запишіть правила безпеки, яких необхідно дотримуватися
під час роботи з хімічними речовинами.
3. Заповніть таблицю.
Що робили
|
Що спостерігали
|
Висновок
|
1.
Приготування крохмального клейстеру
(Пригадайте, відео лабораторного досліду.) У висновку дайте назву типу суміші, яка утворилася в результаті |
||
2.
Дослідження вмісту крохмалю в харчових продуктах
У висновку обведіть (+)» якщо крохмаль наявний у продукті, (-) — якщо його немає |
||
колір
|
Білий
пшеничний хліб
|
|
розчин
|
Суміш води
з майонезом
|
|
розчин
|
Суміш води
з кетчупом
|
|
розчин
|
Суміш води
зі сметаною
|
4. Сформулюйте висновок. У висновку дайте відповідь на запитання: з якою
метою крохмаль додають у харчові продукти? (У разі потреби скористайтесь
додатковими джерелами інформації.)
Комментариев нет:
Отправить комментарий